Hacı Kadı Evi
Muğla’nın ilk belediye başkanı Hacıkadızade Süleyman Efendiye ait Hacı Kadı Evi, 2003 yılı Ağustos ayında Melsa Muğla El Sanatları San.Tic.Ltd.Şti. tarafından satın alınmış ve aslına uygun olarak restore edilerek 2005 yılında hizmete sunulmuştur.
Belen Kahvesi Restorasyonu
Ormancı Türküsü’nde adı geçen ve türküdeki olayın geçtiği mekân, Çaybükü Köyü’nde bulunan Belen Kahvesi’dir. 2004 yılında sadece temel duvarlarının yıkıntıları kalmışken alınan Belen Kahvesi aslına uygun olarak 2005 yılında restore edilmiştir. Kafeterya olarak faaliyet göstermekte ve Melsa Muğla El Sanatları San.Tic.Ltd.Şti. tarafından işletilmektedir.
Çaybükü Köyü’nde bulunan ve yine türküde adı geçen eski değirmen binası da satın alınarak, tarihi Gevenes köprüsüyle birlikte restore edilmiştir. Belen Kahvesi’ne gelen ziyaretçiler bu mekânları ilgiyle gezmektedirler. Değirmen Binası restoran olarak hizmet vermektedir.
Hacı Şükrü Evi Restorasyonu
Bozüyük Beldesi’nde bulunan, hem Osmanlı İmparatorluğu döneminde hem de Cumhuriyet döneminde öğretmenlik yapmış ve bölgeye eğitim yolu ile ışık tutmuş olan ve soyadı kanunu sonrasında 1934 yılında İl Genel Meclisi tarafından kendisine bilge kişiliğinden dolayı “Bilginsoy” soy ismi verilen Hacı Şükrü’ye (Bilginsoy) ait olan ev, 2004 yılı Temmuz ayında satın alınmış ve anıtlar kurulunun onayladığı aslına uygun projesine göre 2007 yılı Haziran ayında restorasyonu bitirilmiştir. Hacı Şükrü Evi butik otel olarak işletilmektedir.